Politika zasebnosti

Ta politika zasebnosti opisuje vrsto in namen uporabe podatkov, ki jih zbiramo na spletnih straneh, ter kako se jih lahko spremeni ali izbriše. Zbrane osebne podatke obravnavamo skladno z omenjeno politiko in veljavnimi predpisi s področja varovanja osebnih podatkov. Politika velja za spletne strani družbe NIL d.o.o., in sicer www.nil.com in learning.nil.com.

Upravljavec osebnih podatkov in piškotkov

Osnovni podatki o upravljavcu

NIL d.o.o.
Baragova ulica 5, 1000 Ljubljana
Matična številka: 5286174000
Telefon: 01 474 65 00
Elektronska pošta: info[at]nil.com

Kontaktni podatki pooblaščene osebe za varstvo podatkov: dpo[at]nil.com

 

Obdelava osebnih podatkov

Obisk spletne strani družbe NIL:

  • Zbrani podatki:
    • dnevniške datoteke spletnega strežnika (npr. IP številka), URL naslov spletne strani, s katere ste dostopali do spletne strani,
    • nastavitve brskalnika,
    • vsebine in podstrani, do katerih dostopate na spletni strani,
    • datum in ura dostopa ter trajanje obiska spletnih strani,
    • ostali podatki, razvidni iz spodnjih informacij o piškotkih.
  • Namen obdelave: Nameni obdelave so podrobneje določeni v tabelah z opisi piškotkov.
  • Pravna podlaga obdelave: V obdelavo privolite s tem, ko soglašate z uporabo piškotkov.
  • Čas hrambe: Osebne podatke, zbrane s piškotki, hranimo najdlje 12 mesecev po zadnji zabeleženi aktivnosti (interakcija s spletnim mestom, izpolnjen spletni obrazec, udeležba na spletnem seminarju itd.).

Prijava na aktivnost (dogodek, e-obveščanje ipd.)

  • Zbrani podatki: Osebni podatki, ki jih fizična oseba posreduje ali da na razpolago z izpolnitvijo obrazca.
  • Namen obdelave: Osebni podatki se obdelujejo za pošiljanje napovednikov dogodkov, informacij, računov in ostalih informacij potrebnih za izvajanje storitev, neposredno trženje (pošiljanje informativnega gradiva in ponudb), za obveščanje o tehničnih ali organizacijskih novostih spletne strani ali poslovanja NIL-a ter ostalo potrebno komunikacijo.
  • Pravna podlaga obdelave: Osebni podatki se zbirajo na podlagi posameznikove veljavne privolitve.
  • Čas hrambe: Osebni podatki se hranijo do umika privolitve.

Prijava udeležbe na tečajih, ki jih ponuja NIL:

  • Zbrani podatki:
    • Ime, priimek,
    • E-poštni naslov, telefonska številka,
    • Firma in naslov delodajalca,
    • Izbran tečaj.
  • Namen obdelave: Izvedba tečaja na katerega se prijavljate, kar vključuje pošiljanje napovednikov dogodkov, informacij, računov in ostalih informacij.
  • Pravna podlaga obdelave: Izpolnjevanje predpogodbenih in pogodbenih obveznosti za izvedbo tečaja.
  • Čas hrambe: 5 let po izvedbi tečaja oziroma do izteka zastaralnih rokov za morebitne zahtevke povezane z izvedbo tečaja.

Trženjsko analiziranje

  • Zbrani podatki: interakcije s spletnim mestom in marketinškimi aktivnostmi (branje spletnih strani, udeležba na dogodkih, branje e-sporočil, uspešnost oglasov in podobno), potek nakupne poti.
  • Namen obdelave: natančnejše poznavanje potencialnih strank, ugotavljanje trendov v zvezi z interesi posameznikov, ugotavljanje za trženje relevantnih lastnosti obiskovalcev spletnih strani, statistična analiza obiska spletnih strani in marketinških kampanj, kontaktiranje potencialnih strank.
  • Pravna podlaga obdelave: zakoniti interes podjetja po ugotavljanju potreb in zahtev potencialnih strank in ustrezni optimizaciji trženjskih aktivnosti.
  • Čas hrambe: osebni podatki, zbrani na podlagi zakonitih interesov se hranijo največ 12 mesecev po zadnji zabeleženi interakciji s spletnim mestom.
  • Izvor podatkov: javno dostopni viri in pogodbeni partnerji.
  • Pravica do ugovora: obdelavi podatkov iz te točke vključno z oblikovanjem profila, kolikor je povezano s takšnim trženjskim analiziranjem, lahko ugovarjate v skladu z veljavnimi predpisi s področja varovanja osebnih podatkov.

 

Kategorije uporabnikov osebnih podatkov

Poleg NIL-u, so vaši osebni podatki posredovani tudi določenim drugim osebam. To so zaupanja vredna podjetja, katerim smo s pogodbo zaupali posamezna opravila v zvezi z obdelavo vaših osebnih podatkov (npr. podjetja, ki sodelujejo pri nemotenem delovanju spletne strani, podjetja za izvajanje digitalnega marketinga, ponudniki oglaševalskih storitev, lastniško povezana podjetja). Skupaj z njimi, NIL uresničuje namene, za katere so osebni podatki zbrani. Pred izbiro obdelovalca skrbno preverimo njegovo primernost, zlasti, da zagotavlja ustrezno raven varovanja osebnih podatkov in da gre za podjetje z ustreznimi izkušnjami na svojem področju poslovanja. Obdelovalci obdelujejo vaše osebne podatke po NIL-ovih navodilih ter za NIL-ov račun.

 

Prenos osebnih podatkov v tretjo državo

Večina obdelave osebnih podatkov poteka v Evropski uniji, v določenem obsegu pa se skupaj z uporabniki, navedenimi zgoraj, izvaja tudi v državah izven Evropske unije. Kadar je takšna obdelava potrebna, NIL poskrbi za dodatne ukrepe, potrebne za varnost osebnih podatkov. Kjer je to mogoče, NIL posluje s podjetji, ki so certificirana in izpolnjujejo zahteve ščita zasebnosti EU-ZDA (EU-U.S Privacy Shield). Njihov seznam je dostopen tukaj. Kadar je to potrebno, NIL z uporabniki osebnih podatkov podpiše standardne pogodbene klavzule, ki jih je odobrila Evropska komisija, ali uporabi druge ustrezne zaščitne ukrepe za zagotavljanje  visoke  ravni  varstva  osebnih  podatkov.

 

Vaše pravice v zvezi z obdelavo osebnih podatkov

Posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, ima pravico zahtevati dostop do osebnih podatkov in popravek ali izbris osebnih podatkov ali omejitev obdelave v zvezi z njim ter pravico do ugovora obdelavi in ima pravico do prenosljivosti podatkov. Če menite, da obdelava vaših osebnih podatkov ni skladna z veljavnimi predpisi o varstvu podatkov, lahko stopite v stik z NIL-om na dpo[at]nil.com. Kjer se obdelava izvaja na podlagi vaše privolitve, jo lahko kadar koli prekličete, ne da bi to vplivalo na zakonitost obdelave podatkov, ki se je na podlagi privolitve izvajala do njenega preklica.

V primeru kršitev vaših pravic pri obdelavi osebnih podatkov, imate pravico do pritožbe pri nadzornem organu. Pritožbo lahko vložite pri Informacijskem pooblaščencu po elektronski pošti na naslov gp.ip(at)ip-rs.si, oz. po navadni pošti na naslov Dunajska cesta 22, 1000 Ljubljana. Več informacij je na voljo na spletnih straneh Informacijskega pooblaščenca.

 

Uporaba profiliranja

V primeru, da pri uporabi spletne strani sprejmete tudi funkcionalne, statistične in oglasne piškotke, NIL z namenom prilagoditve ponudbe svojih storitev vašim zanimanjem, zbrane podatke uporabi za ustvarjanje profilov uporabnikov. Profiliranje se uporablja tudi za uresničevanje NIL-ovih zakonitih interesov, opisanih zgoraj (trženjsko analiziranje).

NIL profiliranja ne uporablja za sprejemanje odločitev, ki bi temeljile izključno na avtomatizirani obdelavi ali bi za vas ustvarjale kakršnekoli pravne učinke ali bi na podoben način na vas lahko znatno vplivale.

 

Piškotki na spletnem mestu www.nil.com

Piškotki so majhne datoteke z besedilom, ki se naložijo na vaš računalnik ali drugo elektronsko napravo ob uporabi NIL-ove spletne strani www.nil.com. Na naši spletni strani jih uporabljamo za zagotavljanje nemotenega delovanja strani in vsebin, za analizo uporabe spletne strani, avtomatizirano obdelavo podatkov ter za oglaševanje. Določeni zagotavljajo tudi funkcionalnosti povezane z družbenimi omrežij.

Piškotki običajno vsebujejo:

  • ime strežnika s katerega je bil piškotek poslan,
  • življenjsko dobo piškotka,
  • vrednost (naključno generirano edinstveno število).

Sam piškotek ne vsebuje ali zbira informacij, vsebuje pa zaporedje črk in številk, ki se naložijo na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno mesto. Ob ponovnem obisku spletnega mesta, to pridobi podatek o naloženem piškotku, kar omogoča prepoznavo uporabnika. Piškotki so pomembni za delovanje spletnega mesta, največkrat z namenom izboljšanja uporabnikove izkušnje.

Vrste piškotkov

Piškotke lahko na vaši napravi shranjujemo v primeru, ko so ti nujni za delovanje spletne strani ali določenih funkcionalnosti na njej, ki jih njen uporabnik aktivno zahteva. Za vse druge vrste piškotkov potrebujemo vašo izrecno privolitev in jih spletno mesto ne naloži, dokler uporabnik v to ne privoli.

Na spletni strani nil.com uporabljamo naslednje piškote:

Nujni piškotki

Nujni piškotki so kratkotrajni piškotki spletne strani, ki omogočajo:

  • uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletnega mesta (prikazovanje kontaktnih obrazcev, jezikovne nastavitve, hramba odločitve o izbiri nastavitev piškotov ipd.),
  • prenos sporočil po elektronskem komunikacijskem omrežju,
  • zagotovitev storitve informacijske družbe, ki jo uporabnik izrecno zahteva, če te ni mogoče zagotoviti na drug način.
Nujni piškoti

Lastnik

Piškotek

Trajanje

Namen

Google

dc_gtm

Seja

S tem piškotom omogočamo druge piškote na spletni strani.

NIL d.o.o.

_iCD

Seja

Hrani vašo odločitev o uporabi piškotov.

NIL d.o.o.

PHPSESSID

Seja

Zagotavlja konsistenco uporabniške izkušnje na vseh straneh znotraj ene seje.

Marketo

RSKMKTO1

Seja.

Zagotavlja deljenje bremen in prikazovanje spletnih obrazcev.

CloudFlare / Marketo

__cf_bm,

Seja

Prepoznavanje zaupanja vrednega prometa in prikazovanje vsebin.

CloudFlare / Marketo

__cfduid

1 mesec

Prepoznavanje zaupanja vrednega prometa in prikazovanje vsebin.

 

Funkcionalni in statistični piškotki

S funkcionalnimi in statističnimi piškotki zagotavljamo določene vsebine spletnega mesta (video posnetki, pojavne forme itd.), pomagajo pa nam tudi razumeti uporabo našega spletnega mesta. S pomočjo teh piškotov prav tako zbiramo in analiziramo podatke o vedenju uporabnikov na spletnem mestu www.nil.com, izvajamo avtomatizirano obdelavo podatkov in prilagojeno komunikacijo z uporabniki.

Funkcionalni in statistični piškotki

Lastnik

Piškotek

Trajanje

Namen

Google

_ga

 

24 mesecev

Razumevanje uporabe  spletne strani, izboljšave uporabniške izkušnje in ugotavljanje zahtev ter trendov uporabnikov.

Google

_gid

 

1 dan

Razumevanje uporabe  spletne strani, izboljšave uporabniške izkušnje in ugotavljanje zahtev ter trendov uporabnikov.

Marketo

_mkto_trk

 

24 mesecev

 

Razumevanje uporabe  spletne strani in preferenc uporabnikov. S pomočjo piškotka izboljšujemo uporabniško izkušnjo, zagotavljamo prilagojene vsebine in ugotavljamo zahteve in trende uporabnikov.

NIL d.o.o.

userCountry

300 dni

Prepoznava in hramba države uporabnika.

OptinMonster

_omappvp

120 mesecev

Prepoznavanje novih/aktivnih uporabnikov in zagotavljanje vsebin.

OptinMonster

_omappvs

Seja

Prepoznavanje novih/aktivnih uporabnikov in zagotavljanje vsebin.

OptinMonster

OmSeen-*, om-*

1 mesec

Prepoznavanje novih/aktivnih uporabnikov in zagotavljanje vsebin.

 

Oglasni piškotki

Oglasni piškotki se uporabljajo za ciljano oglaševanje in s tem povezane storitve (npr. merjenje učinkovitosti oglaševanja).

Oglasni piškoti

Lastnik

Piškotek

Trajanje

Namen

Facebook

Facebook Conversion Pixel (_fbp)

3 mesece

Analiza uspešnosti Facebook kampanj.

LinkedIn

LinkedIn Insight Tag

3 mesece

Analiza uspešnosti LinkedIn kampanj,

Upravljanje s piškotki

Piškote na spletni strani nil.com sprejmete s pomočjo pasice na vrhu spletne strani. Če želite uporabo piškotov kadarkoli spremeniti, lahko to storite s klikom na gumb »SPREMENI NASTAVITVE« na dnu te strani.

 

Spremembe politike zasebnosti

NIL občasno spreminja politiko zasebnosti svojih spletnih strani. Vse spremembe in posodobitve bodo objavljene na tem mestu.

 

Vprašanja, opombe

V primeru vprašanj o zbiranju ali uporabi vaših osebnih podatkov smo dosegljivi na e‑naslovu dpo[at]nil.com.

Ta dokument je bil nazadnje posodobljen aprila 2020.